Terapi med voksne

Individuelle

Savner du energi og livsmod? Har du mistet overblikket, og fylder tristhed og magtesløshed dit liv?

Tænker du nogen gange på, om du har brug for terapi, og overvejer du, om terapi kan hjælpe dig?

Der kan være mange årsager til, at du har behov for terapi. Har du f.eks. mistet overblikket over dit liv, og ved du ikke rigtig, hvordan du skal få fat i den røde tråd igen? Måske har du konkrete problemer, som fylder dit liv med spekulationer og bekymring. Stjæler problemet/problemerne din glæde og energi? Så vil terapi kunne hjælpe dig videre i dit liv.

Du kan her se et udpluk af de problemer, jeg oftest støder på. Der kan dog være mange flere grunde til at vælge terapi.

Hvis dine problemer er relateret til dit ægteskab/parforhold, og ønsker din partner ikke at være med i terapien, kan der godt arbejdes med problemet individuelt.

Se evt. mere på forsiden under "Mere om hvordan jeg arbejder...".

Par

Hvorfor gå i terapi som par?

For nogle par giver pligter, tidspres og manglende forventningsafstemning en afstand, som gør det svært at finde og bevare nærhed. For andre par har f.eks. års travlhed og manglende kommunikation skabt et gab af afstand, hvor fortroligheden er forsvundet. Savnet af nærhed og fællesskab giver utilfredshed og ensomhed.

Der kan være mange andre årsager til, at parterapi er en god ide. Måske genkender du/I et eller flere af følgende problemer:

Alt efter hvad problemet er, vil man i parterapi arbejde på at etablere/genetablere kommunikationen mellem jer. I skal arbejde med at snakke sammen og give udtryk for savn og ønsker. Måske har din partner forandret sig, siden i mødtes. Det kræver opmærksomhed og interesse for hinanden at bevare nærheden. Det vigtige ved kommunikationen er ikke kun at tale og give udtryk for ønsker/behov, men også at lytte. Ofte tror vi, at vi ved hvad den anden mener, men har vi lyttet ordenligt efter?

Ofte kan små justeringer i hverdagen give mulighed for mere tid, bedre kommunikation og større nærvær.